In augustus 1991 was de oprichting van SANINDUSA (Indusa – Indústria de Sanitários, Lda. corporatie) een feit. In februari 1992 begint de bouw van de fabriek en in mei 1993 start de productie van sanitairproducten. De start is erg succesvol en binnen een jaar verdubbelt de productiecapaciteit en het aantal werknemers zich.

Gedurende de jaren van haar bestaan, heeft SANINDUSA verschillende eenheden toegevoegd aan haar gamma. Waaronder een kranenafdeling (Grau), een acryldepartement, een speciale productie-eenheid voor grote keramische producten (denk hierbij bijvoorbeeld aan een wastafel van 150 cm) en als klap op de vuurpijl, een volledig moderne high pressure-fabriek in de plaats Tocha. Deze fabriek heeft SANINDUSA in 2000 naar een volledig hoger plan getild. Vanaf dat moment mag SANINDUSA zich meten aan de grote spelers in de sanitairmarkt.

SANINDUSA heeft in de tijd van haar bestaan duidelijk het vertrouwen van de consument veroverd en staat garant voor prachtige producten van degelijke kwaliteit.